Google+


Oase filtomatic erbij?

Vragen en opmerkingen over filters

Oase filtomatic erbij?

Berichtdoor suzuki1200 » Zo 13 Mei 2018 15:32

Ik heb een natuurvijver (ca 40 m3). Momenteel wordt deze enkel gefilterd door pomp naar moeras en dan met watervalletje terug de vijver in. Water is helder en waarden zijn ok.
In de vijver zitten nu twee grote koi en 10 kleintjes.

Ik kan van kennis een oase filtomatic 1400 overnemen en twijfel eraan dit te doen. Ik zou deze dan plaatsen na pomp en dan via de filter water in moeras.

De 1400 is normaal te klein voor deze vijver maar omdat hij als extra wordt geplaatst misschien toch ok? Of laat ik beter zoals het nu is en ga ik eerder kwaad doen als ik deze ertussen zet?
Alvast bedankt voor de tips.

suzuki1200
 
Berichten: 5
Geregistreerd: Wo 08 Jun 2016 9:12

Re: Oase filtomatic erbij?

Berichtdoor WvD » Ma 14 Mei 2018 0:40

Je geeft aan dat je een nstuur vijver hebt...
Is dit met zand bodem of toch es en natuurlijkevorm vijver met folie?
Vraag dit omdat oase met sponzen werkt in hun filters
Heb je veel zand en vuil in je vijver kan je dit systeem vergeten.
Kijk anders eens of je een sieve oid kan kopen dan haal je iig al je grof vuil uit je vijver.

WvD
 
Berichten: 157
Geregistreerd: Di 20 Okt 2015 13:09

Re: Oase filtomatic erbij?

Berichtdoor suzuki1200 » Ma 14 Mei 2018 6:54

Inderdaad vergeten te vermelden. Er is een folie.

suzuki1200
 
Berichten: 5
Geregistreerd: Wo 08 Jun 2016 9:12


Terug naar Filters

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten