Google+


Pomp onderwater plaatsen.

Vragen & ervaringen

Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor Megalodon » Zo 31 Jan 2016 16:50

Hey goedendag,

Ben druk bezig met de vorderingen van mijn vijver.

Vraagje. Kreeg net een idee om de pomp in een bak met water te plaatsen.

Huidige situatie staat de dm 15000 naast de us3 maakt toch nog wel een geluid.

Zou het wat uitmaken als ik de pomp en toekomst pompen onder water plaats.

Hoe denken jullie hierover

Mvg bjorn

Megalodon
 
Berichten: 131
Geregistreerd: Zo 02 Aug 2015 11:30
Woonplaats: Winterswijk

Re: Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor joris_wansing » Zo 31 Jan 2016 18:49

Ik heb mijn pomp ook in de filterbak staan. Had ruimte genoeg en kan dus prima. Pomp heeft altijd voldoende water zo. Pas er alleen mee op dat niet alle pompen nat opgesteld kunnen worden!

joris_wansing
 
Berichten: 324
Geregistreerd: Zo 03 Mei 2009 21:03

Re: Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor Megalodon » Zo 31 Jan 2016 20:43

De Aquaforte dm 15000 en 6500 kunnen zowel onderwater als boven wat gebruikt worden.
Ga er een aparte bak voor maken. In de us3 is niet genoeg ruimte .

Denk alleen in de winter leeg laten en in de zomer in de gaten houden dat er geen muggen in komen

Megalodon
 
Berichten: 131
Geregistreerd: Zo 02 Aug 2015 11:30
Woonplaats: Winterswijk

Re: Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor Rob83 » Wo 17 Feb 2016 20:39

Hoe heb je de pomp nu aangesloten staan? Plaats eens een foto'tje.
Want die pomp zou toch wel redelijk stil moeten draaien.
Als je de pomp vastpakt (dus zoals deze staat je hand erop legt), wordt het geluid dan minder? Want dan kan het ook zijn dat het een trilling is wardoor bijv. je leidingwerk meetrilt.
Vis moet zwemmen

Rob83
 
Berichten: 59
Geregistreerd: Do 28 Mrt 2013 15:20
Woonplaats: omgeving Eindhoven

Re: Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor mullie » Wo 17 Feb 2016 23:43

20160214_140750.jpg
Heb sinds kort ook een us3 sta een dm 18 en een super fish 5000 op en draait super
Doe wat je zeg dan lieg je niet
Gebruikers-avatar

mullie
 
Berichten: 570
Geregistreerd: Za 20 Jun 2015 19:09
Woonplaats: tiel

Re: Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor Megalodon » Do 18 Feb 2016 19:23

Eigenlijk hetzelfde als de foto hierboven.
Heb zo geen foto. Even een keer doen al het licht is.

Maar ik werk bij een bedrijf waar we veel in pp platen doen dus dat spul van de us3.
Heb me al een leuke bak besteld van rest stukjes.
Pvc hebben we ook dus komt goed.

Zo veel herrie is het niet. Denk dat die pomp wat lucht meepakt uit de us3. Ga ik nog mee bezig

Megalodon
 
Berichten: 131
Geregistreerd: Zo 02 Aug 2015 11:30
Woonplaats: Winterswijk

Re: Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor KoiDevil » Do 18 Feb 2016 20:26

Ik heb een dm 8000 die hoor ik niet, de performance 15000 komt eroverheen met z'n geluid.

@ mullie, ik zie dat je hem aangesloten hebt met Ø50 denk je niet dat dat te weinig is, je moet voldoende aanvoer hebben voor je pomp.
Gebruikers-avatar

KoiDevil
 
Berichten: 93
Geregistreerd: Vr 26 Jun 2015 10:31

Re: Pomp onderwater plaatsen.

Berichtdoor Megalodon » Do 18 Feb 2016 22:19

Ik heb de dm 15000 ook op de us3 zitten met 63 buis maar ook met kogel 63 , en de us3 heeft zelf ook maar 50 door voer.
Tevens was ik vergeten een terugslag klep te plaatsen, kogel 63 eruit komt een schuif 63 voor terug, komt een extra doorvoer 63 op de us3.

Tevens komt er een dm 8000 extra op de zeef vol op buis 50.

Megalodon
 
Berichten: 131
Geregistreerd: Zo 02 Aug 2015 11:30
Woonplaats: Winterswijk


Terug naar Aanleg & Ontwerp

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google en 4 gasten